Cum să organizezi o nuntă cu minim cheltuieli (partea I)

Când te gândești la propria nuntă cu siguranță ai în minte cea mai frumoasă rochie, un decor exclusiv, tort cu 3 nivele personalizat cu numele voastre și trupa ta favorită care a venit să-ți cânte în cea mai specială zi din viața.

De cealaltă parte, știi că toate aceste satisfacții ar putea să te lase cu datorii și știm că nu vrei asta. Astfel, ne-am gândit să-ți oferim o mână de ajutor cu 5 trucuri cum să reduci cheltuielile de nuntă, fără să te lipsești de cele mai frumoase momente.

Așadar să începem:

1. Fii propriul wedding planner al evenimentului tău

Da, un wedding planner este un specialist bun în domeniul lui, îți poate fi chiar salvatorul nunții, dar nu te va costa bănuți. Cum te poți descurca fără el? Simplu – pe internet sunt o mulțime de exemple de agende pentru planificarea nunții: ce și când să faci. În plus, grupurile de pe Facebook, forumurile și articolele de pe bloguri te pot ajuta cu o mulțime de sfaturi.

La fel – profită la maxim de sfaturile care ți le oferă administratorii localurilor. De exemplu, Restaurantul Select oferă pentru fiecare nuntă un manager care coordonează detaliile, el te poate ajuta cu diferite aspecte – decor, meniu, moderatori, formații, artiști, tort sau candy bar. Dacă nici asta nu-ți este de ajuns – apelează la prietenii care deja și-au sărbătorit nunta și roagă-i să-ți împărtășească experiența lor.

2. Optează pentru nuntă în afara sezonului

Dacă vrei să economisești simțitor, aceasta este soluția ideală. Toate restaurantele oferă reduceri considerabile pentru cei care vor să sărbătorească nunta în zilele luni-joi, în zilele de post sau în lunile mai puțin solicitate – de exemplu în perioada rece. Cine a spus că nunta iarna sau primăvara nu poate fi de poveste?

3. Confecționează decorul singură sau optează pentru cel oferit de restaurant

Lasă decorul din perle și cristale swarovski pentru nunțile regale. Poți obține o atmosferă distinsă fără să apelezi la floriști sau decoratori cu experiență. Ai putea încerca să faci unele elemente de decor singură – de exemplu buchetele de flori de pe mese sau inscripția cu numele voastre care va sta pe panoul de întâmpinare a oaspeților. De asemenea, multe restaurante (inclusiv Restaurantul Select) oferă mai multe tipuri de decorațiuni absolut gratuit. De obicei, poți alege din mai multe culori, așa că profită de astfel de oferte. Dacă vrei să-l personalizezi, adaugă câteva elemente create de tine.

4. Închiriază rochia de mireasă

Știm că îți dorești să fii deosebită, dar o poți face fără să cheltui jumătate din bugetul nunții pe procurarea rochiei visurilor tale. Există probabilitatea că o vei purta doar în seara nunții, iar ulterior va sta uitată în dulap câțiva ani buni. Deși multe mirese cred că vor vinde rochia ulterior, însă acest lucru așa și nu se întâmplă. Economisește bani și optează pentru a închiria rochia preferată din salon.

5. Revizuiește lista de invitați

Cine a spus că nunta perfectă este o nuntă cu sute de oaspeți? Invită-i la petrecere pe cei mai apropiați din familie și prietenii cu care de obicei îți petreci timpul și prezența cărora îți face bine. Așa vei economisi atunci când vei alege localul.

Nu uita, este seara voastră și sunteți în drept să o organizați astfel încât să vă simțiți bine și să vă aduceți aminte cu drag și peste ani. Sper că sfaturile noastre ți-au fost de folos și vei reuși să te bucuri din plin de evenimentul tău. Fii în continuare cu ochii pe blogul Restaurantul Select, pentru că urmează și a partea a II-a, în care îți vom oferi alte 5 sfaturi de preț pentru o nuntă cu minim cheltuieli!