Catering la nuntă: Întrebările care te vor ajuta să alegi compania potrivită (partea I)

Unul dintre cele mai importante elemente pentru nunta perfectă este mâncarea pe care alegi să o pui pe masă. O nuntă ar fi incompletă fără mâncare bună – oricât de frumos ar fi locul și oricât de frumos ar fi scenariul pe care l-ai setat, dacă nu optezi pentru un meniu delicios invitații vor avea probabil doar o experiență mediocră.

Și dacă tot te-ai decis să-ți organizezi nunta la cel mai înalt nivel, probabil ai luat în calcul și alegerea unei companii de catering care să servească un meniu personalizat cu bucate gătite de un bucătar iscusit. Totuși, găsirea unei companii ideale de catering de nuntă poate fi o sarcină copleșitoare, deoarece există o mulțime de lucruri pe care trebuie să le cunoști despre acest proces. O bună parte din bugetul planificat pentru organizarea nunții va fi pentru serviciul de catering, așa că trebuie să te asiguri că vei găsi cateringul perfect pentru această zi specială.

Îți venim în ajutor cu un ghid cu toate întrebările pe care un cuplu ar trebui să le adreseze unei companii atunci când își caută serviciul ideal de catering de nuntă.

Începe cu întrebările de bază

Deși aceste întrebări ar putea părea prea de bază, ele te ajută într-adevăr să identifici cel mai bun furnizor de nunți care să se potrivească nevoilor tale. Cu toate acestea, trebuie să adresezi aceste întrebări în mod inteligent pentru a obține cât mai multe informații posibil pentru a preveni orice situații neprevăzute care pot apărea la eveniment! A lua o alegere greșită în acest aspect ar putea ajunge să îți strice toată ziua, deci trebuie să fii deștept în a-ți face cercetarea – deci să începem cu elementele de bază!

– Aveți această dată disponibilă?

Aceasta este prima și cea mai importantă întrebare pe care trebuie să o adresezi companiei de catering. Cele care nu sunt disponibile în ziua necesară ție pot fi eliminate imediat de pe listă!

– Cum se determină prețul per fel de bucate?

Acest lucru îți va permite să determini strategia de preț a companiei de catering și modul în care calculează costurile per fel de bucate. Acest lucru este extrem de important pentru că astfel vei înțelege dacă respectiva companie este potrivită bugetului tău.

– Câți invitați puteți servi?

A afla câți invitați pot servi este o modalitate excelentă de a ști dacă vor putea asigura deservirea optimă a tuturor oaspeților nunții tale.

– Care sunt specialitățile casei?

Acest lucru te va ajuta să identifici delicatesele lor speciale care s-ar putea transforma în elementul principal al serii!

– În ce condiții oferiți degustarea bucatelor?

Gustarea mâncării este o modalitate sigură de a afla dacă această compania de catering poate răspunde pretențiilor tale. În context, află care este disponibilitatea companiei de a oferi spre degustare anumite bucate și cât te va costa acest lucru.

– Aveți pachete de bucate sau faceți doar a la carte?

Acest lucru îți va permite să decizi ce elemente poți încorpora în meniul nunții. Dacă preferi flexibilitatea sau versatilitatea în opțiunile tale alimentare, poți opta pentru un meniu a la carte pentru a-i surprinde pe oaspeți!

– Ce pachete de meniuri oferiți?

Indiferent dacă este vorba despre Gold Menu, Silver sau Platinum, această întrebare îți va permite să alegi pachetul perfect în funcție de bugetul tău. Majoritatea companiilor de catering de nunți oferă o varietate de pachete pentru bugete diferite. Dacă dorești un meniu extravagant și ești dispus să cheltui sume cu multe zerouri, nu ezita să întrebi despre pachetele lor de top sau despre opțiunile exclusive pe care pot să ți le ofere.

– Cât costă mesele copiilor?

Diverse companii de catering oferă costuri reduse pentru copii, așa că asigură-te că întrebi despre acest lucru ca să poți profita de oferte.

– Care este politica Dvs de plată?

De obicei, companiile de catering percep unele plăți în avans, deci asigură-te care este modalitatea de achitare. Precizează și despre achitarea cash sau cu cardul, dar și despre anumite reduceri pe care ți le pot oferi.

– Deservirea este inclusă în preț?

Adesea, companiile vor preciza fără a fi întrebate despre acest lucru, însă ar fi bine să te asiguri dacă suma totală cuprinde și deservirea sau se achită separat.