Catering în 2020: Trenduri culinare care să-ți scoată în evidență evenimentul

Utilizarea celor mai recente tendințe de catering în cadrul evenimentului tău este o necesitate. De ce? Pentru că o gustare, un prânz sau o cină nu sunt doar niște mese. Sunt o oportunitate excelentă de a crea conexiuni – de a reuni oamenii și de a împărtăși o experiență culinară sau nu prea.

Cu toți știm că o masă obișnuită îi va garanta oaspetelui tău doar senzația de sațietate, nu și de plăcere, de aceea încearcă să-ți surprinzi invitații cu ceva neobișnuit. Iar pentru aceasta nu este nevoie să inventezi un alt tip de brânză franceză – servește o masă obișnuită sub o altă formă, adaugă-i un pic de culoare sau un ingredient „secret”. Înainte de eveniment încearcă să afli gusturile oaspeților, astfel încât să reușești să te aliniezi preferințelor lor. Lasă-i să voteze bucătăria și mâncărurile preferate sau poți face un pas mai departe și să ceri sfaturile unui bucătar profesionist pentru a elabora un meniu personalizat.

Un serviciu de catering poate fi punctul culminant al unui eveniment sau dimpotrivă o parte critică – depinde cum îl împachetezi și îl servești. Invitații au nevoie de mai mult decât o simplă masă previzibilă pentru a-i impresiona. Mâncarea trebuie să arate și să aibă un gust uimitor, plus să fie parte a poveștii generale pentru publicul tău. Meniul trebuie să acționeze ca parte a decorului, a divertismentului și a experienței generale.

Iată câteva tendințe care te vor ajuta să faci din evenimentul tău o sărbătoare culinară sigură:

 1. Meniu specific locației

Este îndeosebi potrivit pentru persoanele care vor organizează evenimente cu invitați veniți din alte regiuni ale țării sau chiar din străinătate. Alegând un meniu caracteristic regiunii în care te afli, le vei oferi oaspeților un tur culinar gratuit. Pe scurt, oferiți-le papilelor gustative o experiență pe care nu o pot obține în niciun alt loc.

 2. Băuturi „vii”

În dependență de tematica evenimentului, ai grijă să le oferi oaspeților nu doar un meniu savuros, dar și băuturi pe măsură. Băuturile regiunii (cum ar fi berea sau vinul) sunt obligatorii pentru a oferi oamenilor tăi o indulgență cu adevărat locală, dar nu te opri aici. Asigură-te că ai cel puțin o vedetă a serii – de exemplu un cocktail preparat în premieră sau specialitatea barmenului. Cu certitudine nu ar trebui să uiți despre băuturile fără alcool. Un echilibru de băuturi alcoolice și non-alcoolice face ca evenimentele să fie mai incluzive și le permite participanților să aleagă mai bine singuri ceea ce preferă să bea.

 3. Mâncare inteligentă

Acest trend se referă la cantitatea bucatelor și calitatea servirii acestora. Pune la dispoziția invitaților atâta mâncare cât să asigure sațietatea acestora, dar nu până la refuz. Tendința occidentală spune că oaspeții trebuie să reușească să guste din cel puțin 6 tipuri de bucate, deci nu încărca masa cu vârf.

 4. Fii eco

Grija față de mediu e și grija față de oameni. Trendul eco ia amploare și în 2020, chiar și în culinărie. Un catering eco ar însemna să optezi pentru bucate naturale, cât mai puține semifabricate, iar servirea să fie cât mai prietenoasă față de mediu. Uită de plastic și de tot felul de ambalaje inestestice.

 5. Servește bucatele comod

Se referă la faptul că ar trebui să servești bucatele în porții mici, pentru a fi optim de transportat, dar și de gustat. Nimeni nu vrea să se ascundă în timp de savurează o prăjitură sau o garnitură. În general se obișnuiește ca deserturile să fie astfel secționate încât un desert să fie comestibil dintr-o mușcătură.

 6. Experiențe gastronomice interactive

De partea cealaltă a spectrului, mâncarea evenimentului poate fi evenimentul în sine. Pune mâncarea în lumina reflectoarelor și fă sărbătoarea plină de experiențe imersive care îți servesc mesajul cu o parte distractivă. Ia în considerare transformarea alimentelor într-o activitate în sine. Un masterclas interactiv de gătit cu delicatese locale le poate oferi invitaților amintiri pe care nu le vor uita curând.

S-ar putea chiar să obții câțiva participanți care să împărtășească propria experiență, iar experiențele în materie de mâncare pot ajuta în continuare evenimentul tău să iasă în evidență – din ce în ce mai mulți oameni împărtășesc pe rețelele de socializare experiențele neobișnuite – iar aceasta ar putea fi una dintre ele.

Amintește-ți, meniul poate spune o poveste! Ție îți revine rolul de a decide ce poveste vrei să spui: o poveste despre cine ești sau despre valorile pe care le susții. Indiferent de formă, serviciul de catering este întotdeauna o experiență tactilă. Dacă bucatele completează restul poveștii evenimentului, acesta va aprofunda exponențial implicarea oaspeților.

Asigură-te că ai un catering pe măsura evenimentului tău cu Select Catering!