Meniu catering – greșeli în organizare

meniu catering

Un moment important al oricărui eveniment în organizarea de meniu catering este capacitatea de a vedea punctele slabe ale organizării cateringului de banchet, precum și de a anticipa riscurile care pot apărea.

Prin urmare, vă informăm despre cele mai frecvente greșeli care apar la organizarea de catering. În mod firesc, este imposibil de a prevedea totul, dar dacă unele dintre riscuri sunt anticipate, rata de succes a evenimentului va crește semnificativ.

1.Standardizarea excesivă a cateringului

Fiecare tip de servicii de catering are propriile sale caracteristici și există anumite norme în organizare. Încercați întotdeauna să aduceți ceva nou în catering meniu, faceți diferite combinații de feluri de mâncare și băuturi, lucrați la deservire. Gândiți-vă cum puteți organiza evenimentul într-un mod mai diferit.


2.Lipsa deservirii

Gătirea mâncărurilor și băuturilor delicioase este doar jumătate din organizarea unei serbări. Nu mai puțin important este ca toate aceste componente să fie frumos și calitativ servite oaspeților. Ospătarii profesioniști asigură succesul nu mai puțin decât bucătarii cu experiență vastă de muncă, fie și un format de coffee break.


3.Economisire pe eveniment

Economisirea pentru o serbare este de obicei costisitoare. Prin economisirea produselor, oferiți clienților bucate de calitate scăzută, chiar și la un catering cocktail. Economiile făcute pentru servirea meselor și personal pot strica întregul eveniment.


4.Dorința de a îndeplini fiecare capriciu al clientului

De regulă, clientul nu are nicio idee despre nuanțele procesului. Prin urmare, nu este surprinzător că unele dintre dorințele sale vor fi lipsite de profit nu numai pentru dumneavoastră, ci și pentru el însuși. În plus, de obicei, prin această abordare, atât calitatea serviciilor cât și prețul evenimentului suferă.

Prin efortul de a obține un client fidel, nu trebuie să îndepliniți necondiționat toate dorințele acestuia. Ar fi mult mai eficient să-i oferiți sfaturi practice cu privire la organizarea evenimentului. Și pentru asta trebuie să aveți un manager cu experiență care știe să negocieze.

Acum știți aproape totul despre catering – ce este acesta, cum să evitați greșelile și să organizați un eveniment la un nivel înalt.