Bufetul suedez – Cele mai importante reguli de etichetă

Atunci când ai un eveniment care durează mai mult de 3 ore, știi că nu trebuie să-ți lași invitații flămânzi. O opțiune potrivită pentru această ocazie este bufetul suedez – misiune pe care o poți încredința unei companii de catering.

Această modalitate de prezentare a mâncării este deseori prezentă la diferite tipuri de evenimente, pentru că le oferă invitaților posibilitatea de a se mișca în voie și de a interacționa cu restul oaspeților în timp ce își aleg bucatele. Astfel, nu sunt nevoiți să refuze politicos un fel sau altul de mâncare, și nici nu atrag atenția atunci când lasă în farfurie o parte din bucate.

Chiar dacă de prepararea deliciilor, de aranjarea și servirea lor se va ocupa firma de catering aleasă, asigură-te că au fost respectate câteva reguli de etichetă. Acestea vor oferi un aspect delicat meselor cu bucate și vor ușura servirea lor.

Amplasarea corectă a bucatelor

Modul în care au fost amplasate pe mese diversitatea de bucate este foarte importantă, deoarece anume acest aspect dictează comoditatea servirii. Astfel, mâncarea trebuie să fie poziționată în așa mod încât toată lumea să aibă acces la ea. Este recomandat să se aleagă un loc central, pentru ca toți oaspeții din sală să parcurgă aceeași distanță până la mesele cu bucate. Știi doar cât este de anevoios să te plimbi toată sala cu farfuria plină.

Așezarea „strategică” a farfuriilor de servire și a tacâmurilor

Pentru a evita îmbulzeala, este recomandat să plasezi farfuriile de servire (goale) și tacâmurile la ambele capete ale meselor. Astfel, invitații vor putea să se auto servească din ambele margini și în așa fel nu se vor forma rânduri.

Dimensiunea și cantitatea fac diferența

Asigură-te că bucatele sunt servite în porții nici prea mici, nici prea mari, astfel încât să fie comod de mâncat. De asemenea, împreună cu firma de catering, alegeți cantitatea potrivită de bucate, în dependență de numărul de invitați prezenți la eveniment. Nimic nu este mai supărător decât un eveniment la care mâncarea nu ajunge pentru toată lumea. Asigură și câteva porții de rezervă pentru situații neprevăzute.

Amenajarea farfuriilor cu bucate

Acest pas este esențial dacă vrei să impresionezi. Poate nu ai cele mai scumpe bucate pe mese, dar dacă au fost aranjate într-un mod mai special, la sigur vei crea impresii bune. Ține cont de faptul că întâi de toate se așează pâinea, apoi preparatele reci, ulterior cele calde, iar spre final deserturile.

Sper că ți-am fost de ajutor cu cele câteva sfaturi pentru organizarea unui bufet suedez reușit. Select Catering are o experiență bogată în acest domeniu și suntem gata să-ți oferim suportul nostru în organizarea evenimentului tău. Hai să devenim parteneri!