Serviciu catering - 5 detalii interesante pe care nu le știați!

catering

Serviciu catering în aer liber, este unul dintre cele mai accesibile și convenabile modalități de a sărbători un eveniment la cel mai înalt nivel, fără a fi „legat” de un loc anume. Puteți comanda cu ușurință o masă de banchet în afara orașului, la o pensiune turistică, în calitate de cină pentru un eveniment corporativ, masa de a doua zi după nuntă sau oricare alt eveniment în familie, o petrecere cu prietenii, o întrevedere cu parteneri de afaceri…lista poate continua la infinit, deoarece în prezent catering-ul este unul din cele mai frecvente și populare servicii în cadrul afacerilor HoReCa. Este un serviciu rapid, confortabil și la preț accesibil.

Există cîteva detalii mai puțin cunoscute despre acest serviciu și în acest articol le vom analiza în mai de aprope. Spre exemplu, ați știut că:

Vedetele mereu apelează la servicii catering!

Fiecare persoană publică care urmează să susțină un concert sau are planificată o întrunire importantă, are un așa numit „rider”, ce reprezintă o listă cu cerințe pentru organizatori. Alimentația cu produse proaspete și un sortiment anumit de băuturi, furnizate de compania de catering – sunt un punct obligatoriu în lista oricărei vedete, deoarece ele preferă să se alimenteze corect și gustos, conform graficului și monitorizându-și cu atenție aspectul fizic. De aceea menu catering trebuie să fie variat și echilibrat!

Barbecue catering – cel mai informal tip de catering!

Carnea suculentă la grătar, legumele proaspete sau fileul de pește. Asemenea preparate cu siguranță nu vor fi refuzate de nimeni! Dacă în trecut grătarul era considerat drept o petrecere de tip familial, în prezent el se încadrează perfect în protocolul întâlnirilor de afaceri, precum și în cadrul recepțiilor oficiale, cu participarea diverșilor oficiali de stat. Însuși termenul provine din franceză “barbe á queue”, ce în traducere semnifică prepararea cărnii de-a întregul, adică prepararea la rotișor.

Cum a apărut catering-ul?

Există o teorie care afirmă ca acest serviciu a apărut încă în sec. XVII, la indicațiile majordomului Jean Francois Vatel, în cadrul evenimentelor regale. El a slujit lui Ludovic al XIV, supranumit “regele-soare”, organizând cele mai grandioase evenimente din țară. Jean Francois crea spectacole de teatru, focuri de artificii, distrând și uimind astfel oaspeții. El era responsabil de mesele regale în aer liber, transformându-le în adevărate opere de artă.

Business-catering: un indicator al productivității negocierilor

Serviciul de catering reprezintă un detaliu de neînlocuit la întrunirile de afaceri, deoarece, după cum bine știți, cele mai importante decizii se iau în timpul unei cine gustoase și a unui pahar cu vin.
Adesea acest serviciu este comandat atât de clienții locali pentru partenerii internaționali, cât și de străini: investitori, pentru a crea o atmosferă potrivită. Aperitivele, băuturile delicioase, atitudinea profesionistă a chelnerilor vor motiva persoanele să ia deciziile corecte.

Unde este potrivit catering-ul?

Aproape că oriunde! Deschiderea unui showroom, salon de frumusețe, lansarea unui produs nou pe piață, spre exemplu prezentarea unui automobil, inaugurarea unui centru comercial, întruniri de afaceri, conferințe, training-uri sau master-class, concerte, petreceri, expoziții . Orice eveniment important pe care-l planificați merită să fie însoțit de un bufet suedez sau fourchette.

catering in aer liber

Cea mai importantă recomandare e să expicați detaliat specialiștilor ce anume doriți. Menționați toate detaliile, indicați listele cu preferințe și rezultatul final la care mizați. Acest lucru va ajuta la organizarea evenimentului la cel mai înalt nivel.

Dacă sunteți pregătiți să plasați o comandă pentru servicii catering Moldova, administratorii Restaurantului Select vă vor asculta cu atenție toate solicitările, oferindu-vă servicii de calitate, mobilier de restaurant și cele mai delicioase bucate din menu!