Sală de conferințe – sfaturi de alegere a acesteia

sala de conferinte

Calitatea seminarului este influențată de sala de conferințe aleasă, nu doar de calitatea materialului livrat. Prin urmare, este foarte important să atrageți atenție mare la alegerea sălii pentru organizarea evenimentului Dvs. În acest sens, trebuie să luați în considerare următorii factori: capacitatea sălii, dotarea cu echipamentul tehnic, amplasarea localului și serviciile adiționale.

Capacitatea sălii pentru conferință

De aceasta depinde confortul nu doar al oaspeților, dar și al organizatorilor. Dacă sala se va dovedi a fi mică, atunci oamenii nu vor avea mult spațiu pentru mișcare. O sală mare sau un restaurant catering poate cauza cheltuieli enorme, care nu sunt necesare. În al doilea rând, dacă alegeți o sală care nu corespunde cu numărul declarat de invitați, acest lucru va cauza incomodități. Când începe conferința, organizatorii vor trebui să caute locuri suplimentare pentru oaspeți, ceea ce înseamnă că vorbitorul nu va fi auzit de oaspeți.

 

Echipamentul tehnic

Pentru multe săli de conferințe este necesar și echipament modern, care să permită să creați condiții confortabile pentru ca invitații să rămână satisfăcuți. Acest lucru se referă la:

  • iluminarea care permite participanților să se afle într-o sală bine luminată dacă nu există ferestre;
  • aer condiționat, creează un sejur confortabil pentru participanții la seminar în zilele călduroase sau înghețate;
  • monitoare, echipamente audio și video, amplificatoare și alte echipamente vă permit să faceți prezentarea vorbitorului mai interesantă, oferind posibilitatea de a prezenta materialul sub formă de fotografii, scheme, etc.

 

Servicii adiționale

Serviciile adiționale includ posibilitatea de a lua o gustare în timpul pauzelor, de a vă relaxa, a discuta la o ceașcă de cafea etc. Dacă sala de conferințe este într-un hotel, atunci pauza de cafea va fi organizată într-o sală special amenajată. Dacă localul nu vă oferă totuși servicii adiționale, o soluție ar fi apelarea la firme de catering.

Locația de succes a unei săli de conferințe, echipamentul tehnic modern și serviciile adiționale prestate vor crea o impresie pozitivă pentru invitați și vor face seminarul confortabil și, cel mai important, interesant pentru participanți.