Cum amenajezi o sală de conferințe?

Un element absolut indispensabil de mediul de business sunt evenimentele corporate. Succesul unui eveniment, fie acesta seminar, conferință sau petrecere corporativă depinde de planificarea acestuia. Sala de conferințe poate fi amenajată în mai multe moduri: tip teatru, tip clasă, în forma literei U, tip boardroom, tip banchet. Fiecare dintre aceste moduri satisface diferite necesități și e potrivită pentru diferit tip de evenimente.

sala de conferinte

1.Amenajarea în formă de U

Aceasta amenajare se potrivește evenimentelor de până la 50 persoane, scaunele fiind plasate cu fața spre zona centrală. Acest tip de amenajare se potrivește pentru evenimente corporate, de exemplu prezentări de produs, training-uri. Acest format motivează implicarea participanților, deoarece atenția lor este focusată spre speaker.

2.Amenajarea în format teatru

Acest tip de amenajare este o simulare a sălii de teatru, iar participanții stau cu fața spre scena și speaker. Rândurile pot fi drepte sau circulare, astfel pentru evenimente de durată și pentru un număr mare de participanți ai siguranța că prezentarea va fi vizibilă pentru toți.

3.Amenajarea tip sală de clasă

Amenajarea de tip clasă este potrivită pentru traininguri și alte evenimente cu conținut educativ. Aceasta presupune aranjarea meselor și scaunelor asemănător cu sala de clasă, iar participanții stau în grupuri restrânse cu fața către speaker. Aceasta amplasare poate fi utilizată atât în cazul evenimentelor mari, cât și mici și se adaptează la diferite săli de conferință.

4.Amenajarea tip banchet

Acest tip de amenajare se potrivește evenimentelor la care oaspeții servesc masa pe loc. Mesele se aleg rotunde, iar în jurul acestora sunt amplasate 10-12 scaune, în dependență de numărul de participanți. Formatul banchet oferă participanților libertatea de a socializa și este mai puțin formal decât celelalte amenajări.

Sugestia mea este să pornești organizare petreceri corporate de la tipul acesteia. Acest fapt te va ajuta să determini amenajarea, mobilierul și echipamentul necesar și să creezi un spațiu perfect pentru desfășurarea evenimentului. În cazul în care ai nevoie de o sală de conferințe, seminare sau prezentări – vezi sălile Restaurantului Select. Cu siguranță vom găsi o soluție optimală pentru evenimentul tău!