Meniul pentru copii: alegerea corectă a gustărilor la săli de banchet

Atunci când planifici un eveniment unde vor fi mulți copii, fie asta cumătrie sau zi de naștere, sunt o mulțime de lucruri de care să ții cont în organizarea evenimentului. Doar alegerea meniului pentru copii la săli de banchet câte bătăi de cap îți dă, mai ales dacă nu știi cum să-i satisfaci pe toți.  Cum să alegi corect un meniu pentru copiii de diferite vârste, ca tuturor să le fie pe plac?

Alegerea unui meniu pentru copii nu este o sarcină ușoară și trebuie să te gândești din  perspectiva vârstelor diferite care vor fi la eveniment. Gustările alese nu trebuie să fie condimentate în exces, mai bine să excluzi ceapa, usturoiul din gustări. De asemenea, interesează-te dacă sunt printre invitați copii vegetarieni sau alergici la unele alimente, ca să soliciți de la restaurant evenimente un meniu individual pentru ei.  Un alt moment important este temperatura de servire a gustărilor, evită înghețata rece sau sucurile cu gheață.

Un moment foarte important este alegerea gustărilor ușor de consumat, cum ar fi canape, bruschete. Gustările trebuie să fie gustoase și energetice, pregătite din ingrediente proaspete și naturale. Un exemplu de meniu echilibrat pentru o petrecere pentru copii oferit de restaurante ar include: salata grecească, frigărui de pui, pârjoală de curcan, cartofi pai, legume proaspete, plăcinte, clătite cu vișină. Fii creativ, alege gustări nu doar delicioase, ci și care vor capta atenția copiilor vizual.

Un moment culminant al petrecerii pentru copii este tortul. Un tort perfect pentru copii ar fi unul cât mai colorat, dar ai grijă să fie și sănătos în același timp. Alege o umplutură nu foarte cremoasă și nu în exces de dulce. O alternativă pentru tort ar fi să alegi desertul porționat, de exemplu panna cotta, budinca cu mac etc.  Solicită de la sala de ceremonii dacă au un meniu cu deserturi și torturi. În caz contrar, alege o patiserie care va livra surpriza dulce la restaurant. De asemenea, poți completa masa dulce și cu o asortată de fructe sau un candy bar.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta în planificarea evenimentului tău și în special, în alegerea meniului pentru copii. În cazul în care nu ai găsit încă sala potrivită pentru cumătrie sau zi de naștere, te invităm să ne vizitezi. Te vom consulta și vom fi bucuroși să fim parte a evenimentului tău!