Unde și cum să sărbătorești petrecerea de cumătrie

cumatrie

Luând în considerație imortanța evenimentului și faptul că este prima sărbătoare a copilului în sânul familiei, petrecerea de cumătrie deseori conform cheltuielilor și amploarei sale, nu diferă de o nuntă. În cadrul programului evenimentului persistă o masă festivă, distracție și multe urări de bine însoțite de cadouri doar că de data aceasta pentru părinți.

De regulă, pentru a sărbători botezul părinții optează pentru o sală într-o cafenea sau restaurant, asta considerabil micșorează grijile ce țin de pregătirea pentru eveniment și mâncare. Totuși dacă se merge pe varianta unei serate într-un cerc restrâns de oameni din care fac parte doar membrii familiei atunci locul perfect e acasă. În perioada caldă a anului, ca variantă ar fi, o petrecere în aer liber. În oricare din cele enumerate punctul de referință în alegere este copilul și anume varianta care oferă confortul necesar pentru el: loc pentru dormit, pentru a mânca, după necesitate pentru a-l schimba.

Orice restaurant în Chișinău nu ar alege părinții, atmosfera necesară ține necondiționat de un decor potrivit. O culoare cel mai frecvent întalnită pentru decor este – Alb – culoarea curățeniei și nevinovăției. Nuanțe suplimentare ar fi culoarea aurie și argintie, dar și albastru sau roz în dependență de genul copilului. Decorul sălii presupune folosirea compozițiilor floristice, baloanelor, banturilor, figurinelor și suporturilor ilustrate, nu în ultimul rand fotografiile protagonistului/ei sărbătorii.

Botezul nu necesită să fie limitat doar la masa festivă, bucuria și veselia evenimentului va fi alimentată de diferite concursuri și jocuri pentru oaspeți. În alegerea lor, trebuie să țineți cont de genul evenimentului dat fiind faptul că e unul religios și care este preconizat în cinstea copilului, de aceea jocuri pentru maturi, ce ar fi potrivite pentru o nuntă, aici sunt de prisos.

Botezul – este un lucru foarte important în viața copilului și a părinților lui. De aceea așa eveniment nu poate rămânea ne observat. Însă în planificarea lui și a alegerii unui restaurant pentru botez trebuie luate în calcul toate nuanțele organizatorice îndreptate strict spre copil și confortul său.