Cu ce se ocupă o companie ce oferă servicii catering? De la prima întâlnire până la ultimul canape...

servicii catering

Deci, ce face o companie de catering în culise? De la întâlnirea inițială dintre client și furnizor, până în ziua evenimentului, serviciile catering implică multă planificare, pregătire, lucru în echipă, creativitate și flexibilitate.

De la concept, până la ultima îmbucătu, o echipă de catering lucrează îndeaproape cu clientul pentru a crea un meniu potrivit de furshet, banchet, coffee break sau barbeque, după necesitate.  Aceasta include discutarea detaliilor precum tipul evenimentului- nuntă, cumetrie, conferință, eveniment corporativ sau deschiderea unui showroom. De asemenea, un factor decisiv îl constituie numărul de invitați, ce se planifică la eveniment și desigur durata acestuia. Cu cît mai lungă va fi serbarea, cu atat mai multă mâncare trebuie de oferit oaspeților.

De exemplu pentru o conferință de 1,5 h este suficient un coffe break cu ceai/cafea/ brioșe și sandwich-uri. Pe cînd pentru o nuntă meniu diferă, atât prin poziții cât și variația acestora.

Apropo, unele companii ce prestează servicii catering pot ajuta clientul cu închirierea mobilierului, veselei etc. pentru un eveniment, mai ales dacă este cazul unei petreceri în aer liber. Acestea pot include: mese, scaune, veselă, mobilier, textil și chiar ecrane LED, corturi și încălzitoare. Recomandarea noastră este – Select RENT – închiriere inventar în toată țara! 

Odată ce toate detaliile au fost convenite, compania de catering va încheia un contract. Nu vă fie teamă să puneți întrebări și să fiți informat! Fără contract? Nu angajați! O companie de catering bună va fi transparentă cu costurile și va explica clienților de ce s-au luat anumite decizii precum angajarea numărului X de chelneri sau necesitatea a 10 feluri de canape.

servicii catering

Ziua evenimentului – înainte de sosirea oaspeților, supervizorul de catering și echipa acestuia vor lucra asiduu pentru a expune toate gustările într-un mod estetic și cu acces liber pentru cat mai multe persoane. Tot ei se ocupă și de băuturi, desert și consumabile.

Un lucru ce nu trebuie trecut cu vederea – prestația furnizorilor la întâlnirile preventive, practic descoperă atitudinea și seriozitatea lor în procesul de lucru. De aceea, o echipă punctuală, responsabilă și receptivă la solicitările dvs. vă garantează un eveniment amenajat la timp cu respectarea timingului prestabilit de dvs.

Când vine vorba de angajarea unui furnizor de servicii catering, vă recomandăm să vă faceți “temele”. Astfel, veți economisi timp, bani și în final sărbătoarea va ieși întocmai cum v-ați dorit-o.

Vă dorim cât mai multe evenimente festive! Select Catering vă stă la dispoziție pentru a discuta detaliile evenimentului pe care-l planificați.