Alegerea decorului pentru un restaurant cu terasă

Un must have al restaurantelor pentru nuntă este terasa. Aceasta are mai multe roluri și funcționalități, de la întâmpinarea oaspeților până la petrecerea propriu zisă a banchetului. Un restaurant cu terasă va fi mereu o variantă perfectă, mai ales pentru sezonul cald. Zona de terasă poate fi decorată într-o sumedenie de feluri, care vor completa stilistica generală a nunții și se va combina cu accesoriile și costumele mirilor. Care sunt etapele de alegere a decorului?

restaurant cu terasa

1.Stabilește tematica nunții

De tematica generală a nunții depinde și decorarea terasei. Nunta la o sală de ceremonii poate fi organizată în diferite stiluri, de exemplu: clasic, provence, rustic sau antic. Stilul clasic presupune rochie albă, pentru mireasă, costum negru pentru mire, limuzină, arcă cu stofe de culori pastelate. Pentru stilul provence este caracteristic mobilierul din fier forjat, construcții decorative cu flori etc. La fel, destul de popular este stilul rustic, în care se pune accent pe decor autentic moldovenesc. Stilul antic presupune fețe de masă cu motive grecești, șervețele de masă cu caractere mitologice etc.

2.Alege gama de culori

O popularitate destul de mare la nivel de culori o au cele pastelate, calde. Ca tendință generală pentru decor la un restaurant Moldova este minimalismul și utilizarea culorilor neutrale: alb, ivory, crem, roz pal și altele. Ca contrast poți folosi o nuanță mai aprinsă, de exemplu fistic, mov, coral. Toate elementele nunții, de la costumul mirelui, invitații, mărturii până la decorul meselor trebuie să fie din aceeași gama de culori.

3.Apelează la decoratori sau creează singur

Dacă te pricepi la meșterit compoziții handmade sau mergi pe o variantă de minimalism și mai puține compoziții atunci trebuie să aloci timp suficient ca să reușești să faci toate buchetele, invitațiile și celelalte compoziții. În caz contrar, trebuie să cauți un decorator sau o firmă de decor care să se ocupe de toate. Vezi lucrările prestatorului realizate pentru alte evenimente, ce pachete de decor se propun, dacă e posibil doar de completat decorul oferit de restaurant evenimente.

Sperăm că acest articol îți va fi util pentru a alege decorul nunții tale. În cazul în care cauți o sală de nuntă cu decor deja inclus și vrei să economisești pe decoratori, atunci merită să ne faci o vizita!