Tipuri de catering pentru evenimentul tău

Catering – unul dintre cele mai populare servicii în planificarea sărbătorilor, banchetelor, evenimentelor corporative, evenimentelor de afaceri, nunților, zilelor de naștere, sau a recepțiilor în aer liber.

Fiecare format de catering se potrivește unui anumit tip de eveniment, de aceea trebuie să te decizi din start asupra structurii și formatului evenimentului ca să știi ce tip de catering să soliciți.

Cele mai populare formate de catering sunt:

1.Coffee Break

Este de obicei organizat în intervalele dintre conferințe sau alte evenimente de afaceri. Pauzele de cafea sunt servite de către firma catering cu deserturi, produse de patiserie, băuturi răcoritoare și, desigur, ceai și cafea. Acesta este un fel de mini-bufet, pentru care beneficiarii alocă nu mai mult de o jumătate de oră.

2.Fourchette

Este cel mai potrivit pentru comunicarea degajată. Este de obicei organizat în cazurile în care într-un timp relativ limitat (de la 30 de minute la 1,5 ore) trebuie să fie deserviți un număr mare de oaspeți.

Meniul de tip fourchette constă de-obicei dintr-un număr mare de aperitive reci. Ele sunt preparate în porții mici, astfel încât oaspeților le este convenabil să le mănânce în picioare. De multe ori, meniul de tip fourchette include, de asemenea, gustări calde.

3.Barbeque

Acesta este de-obicei organizat în sezonul cald la aer liber. Bucatele clasice propuse de restaurant sunt – frigărui din carne sau pește, legumele grilate, etc. Durata evenimentului, de regulă, nu se limitează la o oră, iar această formă de catering este bună pentru o varietate de evenimente corporative, comunicare mai puțin formală cu partenerii de afaceri.

De asemenea este necesar să se ofere scaune confortabile pentru oaspeți, corturi în caz de ploaie și echipament special de refrigerare, astfel încât bucatele în căldură să nu piardă aspectul și gustul original.

4.Banchet

Acest format prevede așezarea oaspeților la mese. Acesta este considerat cea mai tradițională formă de organizare a evenimentului. În conformitate cu regulile banchetului clasic, gustările reci și băuturile răcoritoare sunt servite în avans. De fapt, meniul de banchet reprezintă unul de prânz: de la gustări la primul fel de mâncare sau la al doilea fierbinte și, în cele din urmă, la desert.

Sperăm că acest articol îți va fi util pentru a alege tipul de catering pentru evenimentul tău. În cazul în care mai ai întrebări sau neclarități, suntem mereu la dispoziția ta să te consultăm și să te ajutăm.