Organizarea unui catering de amploare în Chișinău

Select Catering are o experiență vastă de organizare a evenimentelor de amploare atât în Chișinău, cât și pe teritoriul întregii țări. Experiența și profesionalismul se adună din fiecare eveniment organizat, iar evenimentele mari – de la 1000 până la 7000 persoane (cel mai mare eveniment organizat de noi) sunt adevărate provocări pentru echipa Select Catering. Câteva secrete și sfaturi despre  organizarea evenimentelor de amploare de la administratorii noștri:

catering, chisinau

1. Planificarea evenimentului depinde de locație

Locația are o importanță majoră în planificarea evenimentului, deoarece de dotările acesteia depind serviciile prestate de echipa de catering. Un factor important este suprafața acesteia și infrastructura, deoarece pentru amplasarea și montarea corturilor, construcțiilor metalice sunt necesare anumite condiții. Prin infrastructură avem în vedere energia electrică, alimentarea cu apă și gaz, iar în caz că aceasta lipsește, noi o putem asigura.

2.Evenimentul se planifică cu minim 1 lună înainte

Pentru ca evenimentul să fie bine organizat, acesta trebuie planificat în detalii. Planificarea începe cu o lună înainte de eveniment, pentru ca să fie asigurat cu toate cele necesare: logistică, echipament, transport, meniu, personal. Pentru planificare se organizează  întâlniri regulate cu toți membrii echipei: aprovizionare, suport tehnic, planificare,  bucătari și chelneri. Astfel ne asigurăm că fiecare membru al echipei este la curent cu toate. Anume echipa este cel mai valoros activ al unui catering service și datorită fiecărui membru reușim să organizăm evenimente cu bun gust!

3.Meniul se alege conform formatului evenimentului

Fiecare eveniment are necesitățile sale, iar meniul se alege în dependență de formatul acestuia.  Spre exemplu, pentru prezentări, conferințe, lansări de produs sau evenimente private se alege meniu de fourchette sau coffee break, iar pentru evenimente mai puțin formale, cum ar fi corporative, aniversări, concerte, festivaluri cel mai potrivit format este barbecue.  Cantitatea și sortimentul meniului trebuie calculat minim o unitate din fiecare produs per invitat.

4.Zonarea și programul evenimentului determină succesul acestuia

Pentru evenimente de amploare, trebuie de ținut cont că oaspeții sunt foarte diverși, de la copii la adulți, cu diferite interese și domenii de activitate, iar venind la eveniment fiecare trebuie să-și găsească activități pe plac. De aceea, este foarte important să fie zone pentru copii separate, master class-uri, program distractiv pentru ei. Pentru adulți, se amenajează zone de odihnă verzi și barbecue, delimitate de cele pentru copii. Programul evenimentului trebuie să fie unul distractiv și să-i implice pe toți.

5.Mereu pot apărea situații imprevizibile

Când vorbim de situații imprevizibile, avem în primul rând calamități naturale și situația meteo. De aceea, trebuie ca zonele să fie acoperite, pentru că în caz de ploaie oaspeții să fie la adăpost. Totuși, cu o planificare și o echipă bună orice situație meteo devine neimportantă, dacă sunt create condițiile necesare. Un alt element important este securitatea evenimentului, aici se are în vedere atât filtrarea participanților la eveniment conform biletelor sau invitațiilor, cât și securizarea întregului teritoriu.

Un eveniment organizat cu succes se datorează unui șir întreg de factori și circumstanțe. Cel mai important este însă, echipa, pentru că o echipă profesionistă cum este Select Catering este o garanție a rezultatului. Select Catering – evenimente cu bun gust!