Diferența de meniu pentru banchete și catering

Când vine vorba de organizarea ceremoniilor de familie, oamenii se împart în 2 tabere: cei care își doresc eveniment în propria locație și solicită serviciul catering și cei care sărbătoresc eveniment în sala de banchete.  Diferențe sunt, atât la nivel de meniu, cât și costuri. Dacă optezi pentru sala de banchete Chișinău, trebuie să știi ca meniul este de obicei standartizat după număr de gustări (10-12 reci și 3-4 calde). Pentru serviciul catering, se alege în primul rând formatul (banchet,fourchette, barbecue), iar în dependență de format și numărul gustărilor.

Meniul pentru catering se caracterizează printr-o diversitate mai redusă și accent pe gustările reci. De obicei ca gustări reci se aleg: canape cu somon, canape cu ton și piept de curcan, profitrol cu ficat de pui. Gustările calde sunt de tip barbecue, spre exemplu: frigărui de pui sau porc, pârjoale pe stick de pui etc.
Gustările pot fi pregătite din timp și expuse la eveniment, pentru formatul banchet sau fourchette, iar pentru barbecue acestea se pregătesc chiar la locație.

Meniul pentru evenimente în cadrul sălilor de banchet are o structură fixată, iar pozițiile concrete se personalizează după dorințele clientului. Meniul pentru săli de banchet includ 10-12 gustări reci, iar alegerea lor îți aparține în totalitate. Cele mai populare gustări reci sunt: assorti de pește, arrosto de curcan în sos de ton, salată cu piept de rață. Fiecare meniu este creat individual, iar gustările se aleg în funcție de preferințele majorității oaspeților. Gustările calde sunt 3-4 la număr, pot fi servite în grup sau individual. Cele mai solicitate gustări calde sunt: assorti de carne la grătar, iepure înăbușit cu tăieței de casă și assorti de pește la grătar.

Ca o totalizare a diferențelor expuse mai sus, recomandăm ca prim pas în alegerea între banchet în restaurant sau catering să analizați tipul de eveniment și durata acestuia. Dacă pentru o nuntă sau cumătrie, mai convenabil este meniul la sala de banchet, atunci pentru o conferință mai bine optează pentru formaturi catering – coffee break, fourchette, banchet, barbecue.