Catering la nuntă: Întrebările care te vor ajuta să alegi compania potrivită (partea II)

Dacă te-ai hotărât să-ți organizezi nunta într-un cadru mai deosebit decât cel obișnuit (de exemplu la terasă, în curte, în pădure, în parc sau altă zonă verde departe de aglomerația orașului), la sigur vei avea nevoie de un serviciu de catering care să asigure cele mai delicioase bucate pe mesele oaspeților tăi.

Așadar îți venim în ajutor cu câteva întrebări care să te ajute să alegi furnizorul cel mai bun pentru sărbătoarea voastră specială.

 Cât durează mobilizarea chelnerilor și aranjarea meselor?

Această întrebare te va ajuta să îți dai seama cum să organizezi programul nunții și nemijlocit cu cât timp în avans este nevoie să anunți chelnerii despre anumite situații neprevăzute.

 Care este politica de rambursare/anulare?

Sigur că nimeni nu-și dorește situații excepționale, dar acesta este de fapt specificul lor – apar când te aștepți mai puțin. De aceea, ar fi bine să știi în ce condiții poți rezilia contractul, dacă ți se vor întoarce banii sau dacă este nevoie să suporți cheltuieli suplimentare pentru anulare.

 Când trebuie să știți numărul exact de invitați?

Orice companie de catering sau restaurant are nevoie cu câteva zile înainte de eveniment de a cunoaște numărul exact de invitați pe care îi veți avea la nuntă. Astfel, furnizorul va putea calcula totul cu precizie și vor fi pregătite un număr fix de porții (plus câteva rezerve). Acest lucru, va ajuta la diminuarea risipei de mâncare.

 Care sunt taxele suplimentare?

Aceasta este o întrebare crucială pe care trebuie să o adresezi companiei de catering, în cazul în care lucrurile vor întârzia la eveniment. Chelnerii sunt plătiți de obicei dublu atunci când stau ore suplimentare, deci fii atent.

 Aveți opțiuni pentru persoanele cu restricții alimentare?

Dacă ești dispus să servești mâncare specială pentru câteva familii sau prieteni din cauza alergiilor sau a stilului de viață, discută acest lucru în prealabil cu furnizorul, pentru a afla dacă poate găzdui și pregăti aceste preparate personalizate.

 Faceți torturi de nuntă?

Anumite companii de catering de nuntă au abilități extraordinare de coacere și se specializează în realizarea prăjiturilor/torturilor de nuntă, așa că poți profita de acest lucru. Cu câți mai puțini prestatori de servicii/furnizori vei colabora, cu atât îți va fi mai ușor să gestionezi organizarea nunții.

 Asigurați curățarea inventarului și a locației după eveniment?

Anumite locuri au restricții cu privire la cât de târziu pot rămâne lucrătorii, așa că trebuie să adresezi această întrebare pentru a planifica lucrurile în avans. Aceste informații sunt, de asemenea, bine de știut, astfel încât dacă firma de catering nu curăță complet după ea înainte de a pleca, va trebui să ai tu grijă de asta. Dar, suntem siguri că nu vrei să plătești pentru greșelile lor!

 Ce se întâmplă cu mâncarea rămasă?

Ai grijă ca firma de catering aleasă să nu arunce și să nu risipească mâncarea rămasă. Întreabă dacă vor împacheta bucatele pentru ca să le poți lua acasă.

 Care este taxa pentru băutura suplimentară consumată?

Întreabă atât despre costul pentru băuturile alcoolice, cât și pentru ceaiul, cafeaua, sucul sau apa consumată în plus. Astfel nu vei fi luat prin surprindere dacă în timpul nunții va trebui să achiți pentru produsele care s-au epuizat.

 Care este experiența Dvs în acest domeniu? Pot vedea imagini cu nunțile pe care le-ați deservit?

Această întrebare te va ajuta să-ți creezi o impresie despre companie și să te determini dacă într-adevăr este ceea de ce ai nevoie pentru ca evenimentul tău să fie organizat ca la carte.