Am acceptat cererea în căsătorie! Cum organizez nunta?

 

sala de ceremonii

În primul rând, felicitări pentru un pas atât de important în viața de cuplu. De aici începe aventura “Organizarea nuniți” . Deși are mai multe etape,zic, să le luăm pe rând.

1. Stabiliți perioada în care doriți să vă căsătoriți. Deși majoritatea perechilor aleg să petreacă nunta în perioada caldă a anului, aceasta nu este lege. Voi puteți fi mai originali și să jucați nunta în extrasezon. Totodată, veți putea alege data preferențială și economisi semnificativ, contractând furnizorii de servicii în perioade mai puțin aglomerate.

2. Începeți vizitele pe la restaurante de nunti. Făceți un research prealabil pentru a stabili localurile care vi se potrivesc după capacitatea sălilor, locație, stil și desigur buget. Orientativ trebuie să aveți și o listă de oaspeți care vor veni la eveniment. Dar aceasta nu este una finală, de regulă se modifică în direcția creșterii, mai ales dacă planificați o nuntă tradițională cu nași și oastea acestora.

3. După ce ați decis data sigură a evenimentului și ați găsit și sala de ceremonii, puteți începe căutările de artiști, dansatori, moderator, echipa foto etc. Recomandăm să luați legătura cu toți prestatorii cu minim 6 luni înainte, pentru a mai găsi date disponibile. Sfat valabil în special pentru evenimentele organizate în periada caldă a anului.

4. Pas cu pas, schița nunții începe să prindă contur. E timpul potrivit să contactați invitații. Inițial îi puteți invita verbal, apoi trimițindu-le invitație oficială, sau mai nou invitație electronică. Acum, număru invitaților la nuntă va fi mai aproape de adevăr.

5. Ultima, dar nu cea din urmă…Alegerea rochiei de mireasă. Știm că de mică te-ai văzut în rochie alba de mireasă. Între timp alegerea a devenit atât de mare, încât îți fug ochii. De aceea, e mai bine să-ți aloci ceva timp pentru a face alegerea corectă. Nu uita și de accesorii precum voal, pantofi, bijuterii și accesorii pentru păr/diademe. Decorul pentru sala de nuntatrebuie să fie în armonie cu toată stilistica evenimentului. De aceea să ai in vedere că veți avea nevoie și de o echipă bună de decoratori. Apropo…mai aproape de ziua evenimentului vei alege și buchetul miresei și butoniera mirelui.

Deși sunt mai mulți pași de urmat – nu te panica. Toate se rezolvă dacă le iei pe rând. Spor la pregătiri!