Sala de banchete Chișinău – aranjarea meselor de banchet

Aranjarea meselor la o sala de banchete Chișinău este o parte importantă a pregătirilor pentru orice eveniment, fie acesta nuntă, cumătrie sau zi de naștere. Aranjarea se face după regulile servirii și etichetei, iar o aranjare de calitate va da o notă de sărbătoare întregului eveniment. Vezi mai jos câteva sfaturi de la administratorii noștri despre aranjarea meselor de banchet, câte platouri trebuie să fie servite, pentru ce și în ce ordine. Vezi regulile clasice de amenajare a meselor de banchet:

1.Aranjarea corectă a meselor și scaunelor

Distanța între masă și scaune trebuie să fie între 50 și 80 cm, pentru ca în timpul șederii la masă, ospeții să se simtă comod. De asemenea, țin să menționez comoditatea și calitatea scaunelor, din motiv că banchetul durează mult, trebuie ca oaspeții să se simtă bine. Prin urmare, indiferent că organizezi evenimentul acasă sau la restaurant, trebuie să ai grijă de confortul oaspeților tăi.

2.Acoperirea meselor cu fețe de masă

Fața de masă trebuie să fie nu doar curată și călcată ideal, ci și să acopere picioarele mesei la sala de evenimente. Ca sunetul veselei și tacâmurilor să nu deranjeze invitații, este bine să fie sub fața de masă textil. De regulă, fața de masă este albă, dar poate fi și cu ceva aplicații, dacă asta corelează cu decorul. În același timp, fețele de masă aprinse sau întunecate se folosesc doar pentru mesele de desert și pentru alte ceremonii speciale. Pe masă pot fi amplasate compoziții de flori, dacă acestea se combină cu tematica evenimentului.

3.Aranjarea tacâmurilor

După acoperirea meselor, începe aranjare tacâmurilor. Există o ordine logică de aranjare a tacâmurilor: întâi se aranjază vesela din marmură sau faianță, apoi tacâmurile și apoi se plasează sticla sau cristalul. Farfuriile se amplasează în drept cu fiecare scaun, iar distanța de la marginea mesei la farfurie trebuie să fie 1.5-2 cm. În timpul evenimentului farfuriile pot fi schimbate, dar farfuria de servit rămâne pe loc. Tacâmurile pentru banchet se aranjază în felul următor: în stânga furculițele și în dreapta cuțitele și paharele.

Sper că acest articol ți-a fost util și te va ajuta în organizarea evenimentelor, indiferent de locația acestora. Distribuie-l prietenilor tăi, să afle și ei această informație utilă.