Organizarea unei ceremonii - ce oferă standart un restaurant în Chișinău

Pe parcursul vieții, avem câteva evenimente importante, printre care balul de absolvire, nunta, cumătria, jubileurile mai mari și alte ceremonii legate de job. O ceremonie reușită depinde în primul rând de alegerea restaurantului. O sala de ceremonii standartă are câteva lucruri care se oferă implicit și acestea sunt: mobilierul, parcarea și vesela. Trebuie să conștientizați că toate acestea, deși sunt oferite gratuit, sunt proprietatea restaurantului și calitatea și capacitatea acestora tot diferă. De aceea, este bine de concretizat tipul veselei, din ce este realizat mobilierul, care este capacitatea parcării etc. De ce aceste momente sunt importante – aflați mai jos.

1.Mobilierul

În mare parte, fiecare restaurant in Chisinau își alege stilul și tipul mobilierului, cât și materialul din care este realizat acesta. Multe restaurante fac mobilier la comandă, ca să corespundă stilului general al localului. Acesta intră în prețul sălii și joacă un rol important, deoarece de el depinde confortul oaspeților dumneavoastră. Ceremoniile de obicei durează mult, iar să stai pe un scaun de la care să doară spatele nu-i prea bine, nu-i așa?

2.Vesela

Un alt element standart este vesela, care face parte din logistica necesară oricărui eveniment. Calitatea veselei este foarte importantă, deoarece o veselă de calitate rea se poate strica și vă poate da peste cap evenimentul. Vesela contează atât în deservirea unui eveniment în cadrul restaurantului, cât și atunci când apelați la catering service.

3.Parcarea

Capacitatea parcării este foarte importantă, atât când se organizează evenimente private, cât și evenimente corporate. Parcarea cu o capacitate mai mare este o siguranță că toți oaspeții vor avea spațiu suficient. De aceea, dacă cunoașteți numărul exact de invitați, estimați și necesarul locurilor de parcare, lăsând câteva în rezervă. Deși parcarea este gratuită și  este inclusă în prețul evenimentului, alegeți riguros atât după capacitate, cât și după nivelul de securitate asigurat în timpul evenimentului.

În concluzie, vă  recomandăm să analizați totul detaliat, să alegeți localuri care vă vor asigura un eveniment la cel mai înalt nivel. Vă dorim succes în organizarea oricărei ceremonii și dacă vă putem ajuta cu un sfat, nu ezitați să ne contactați.

Cu drag,

Echipa Restaurantului Select