Cum să alegi un serviciu catering evenimente în 5 pași

Cateringul este una dintre soluțiile eficiente de deservire a evenimentelor, fie acestea ceremonii de familie sau conferințe. Pentru ca evenimentul să fie la înălțime, serviciul de catering evenimente trebuie ales cu mare grijă și responsabilitate. În caz contrar, acesta poate să dea peste cap tot cursul evenimentului și să lase participanții cu o impresie negativă despre organizare.  Pentru a evita acest lucru, ți-am pregătit un mic ghid despre cum să alegi o companie de catering. Vezi cei 5 pași pentru un eveniment de nota zece!

catering evenimente

1.Analizează contingentul invitaților și tipul de catering

Un moment cheie în organizarea oricărui eveniment este numărul invitaților și profilul lor. Acest aspect este dat de mediul de unde aceștia vin, domeniul de activitate, vârstă și multe alte criterii.  Important este ca calitatea gustărilor să nu se schimbe după numărul oaspeților, respectiv nu recomand să economisești pe calitate ca să mărești cantitatea. De aceea, caută un catering service care are capacitatea de a deservi evenimente de amploare. De formatul evenimentului depinde și tipul de catering ales: fie acesta banchet, fourchette, coffee break sau barbecue.

2.Vezi recenzii despre evenimentele organizate de firma de catering

Un restaurant catering profesionist este unul care din primul contact cu clientul răspunde la necesitățile acestuia. Cel mai sigur este să citești recenziile altor organizatori de evenimente despre deservirea de care au beneficiat. Acest lucru te va ajuta să mai afli alte mici detalii la care posibil că nu te-ai fi așteptat și, cel mia important, vei afla de la oameni reali, cât de demnă de încredere este compania respectivă. Până la urmă, cateringul nu este o simplă livrare de gustări, ci organizare complexă a evenimentului.

3.Află ce servicii include cateringul

După cum ziceam mai sus, cateringul nu se rezumă la bucate, ci este organizarea complexă a evenimentului. Începând de la aranjarea meselor, terminând cu curățenia după eveniment, totul este  responsabilitatea firmei de catering. De aceea, trebuie să afli ce spectru de servicii îți pune la dispoziție compania și care este costul fiecărui serviciu în parte: mobilier, textil, corturi, veselă, transportare, deservire, curățenie. Companiile mari de catering vă pot asigura și cu tehnica necesară: boxe, televizoare, microfoane etc. Alege pe cei care au un spectru cât mai larg, pentru a anticipa o eventuală necesitate.

4.Cere o ofertă de preț de la compania de catering

Solicită o ofertă personalizată pentru evenimentul tău, astfel ca serviciile acordate să fie strict conform necesităților tale. Poți face ajustări sau modificări la nivel de meniu, poți alege gustări pentru vegani, vegetarieni sau intoleranți la lactoză, iar un restaurant bun va forma un meniu catering adaptat la doleanțele tale. Dacă apar neclarități cu privire la unele servicii adiționale sau taxe, nu trebuie să te incomodezi să ceri explicații. Mai ales dacă este vorba de un eveniment mare, fiecare serviciu este o pondere semnificativă la suma totală.

5.Ține cont de detalii și conlucrează cu echipa de catering

Timpurile și tehnologiile sunt în continuă schimbare, de aceea, dacă te confrunți des cu organizarea de evenimente, trebuie să fii mereu la curent cu noutățile prestatorilor din această nișă. Recomand să conlucrezi foarte eficient cu echipa de catering, pentru că ei te pot scuti de multe griji inutile. Îți doresc mult succes în organizarea evenimentelor și recomand să apelezi la profesioniști, ca să economisești bani, nervi și timp.