Criterii pentru alegerea unei săli de conferințe

Organizarea unei conferințe este un proces complex, care depinde de durata, conținutul și programul evenimentului. Unul dintre factorii cheie pentru o conferință de succes este o sală aleasă rațional. Experiența arată că deseori, managerii companiilor sau responsabilii de evenimente corporate aleg sala greșit, iar tot evenimentul este dat peste cap. Probleme și incidente pot fi diferite, de la microfoane care nu se aud, la amplasarea incomodă a scaunelor și meselor pentru participanți. La ce atragem atenția când alegem o sală de conferințe?

Principalul moment în alegerea unei săli de conferințe este capacitatea acesteia. Atunci când vorbim de capacitate, ne referim la capacitatea pentru diferite formaturi: U, teatru, sală de clasă etc. Pe lângă zona de desfășurare a evenimentului, luați în considerație capacitatea sălii pentru zona fourchette sau coffee break. Alegeți o sală cu rezervă de persoane, deoarece uneori apar invitați pe ultima sută de metri și trebuie să vă asigurați că toate persoanele vor fi avea loc.

Un alt punct la care trebuie să atrageți atenția în alegerea sălii de conferință este dotarea tehnică. O sală conferinte modernă trebuie să includă următoarele utilități:  proiector, boxe, microfon, internet wireless. Recomandăm să veniți să testați toată tehnica înainte de eveniment, pentru a preveni situații neplăcute care pot modifica programul conferinței.

De asemenea, contează foarte mult ca sala de conferințe să ofere servicii de coffee break sau fourchette, pentru că comanda unui serviciu de catering separat de sala de conferințe implică costuri adiționale de transport sau logistică. Pentru organizare petreceri corporate este necesară o masă mult mai consistentă, pentru că doar coffee break sau fourchette va fi puțin. Din acest motiv, alegeți sala de conferințe în cadrul unui Restaurant, astfel pe lângă spațiu și dotările tehnice veți beneficia de o masă gustoasă.

Sperăm că v-a fost util acest articol, iar dacă sunteți în căutarea unei săli pentru conferință sau seminar, Restaurantul Select vă stă la dispoziție. Vedeți sălile Restaurantului Select și cu siguranță veți găsi spațiul potrivit evenimentului dumneavoastră. Apropo, avem o sală nouă, Select Filarmonica, amplasată chiar în centrul Chișinăului, vezi mai jos cum a fost la una din conferințele noastre.