Alegerea locației pentru evenimente corporate

evenimente corporate

Evenimentele corporate sunt o parte nelipsită a segmentului corporativ, iar succesul acestora depinde de organizare. Alegerea locației pentru evenimente corporate este primul și cel mai important pas în planificare, de aceea am decis să-ți oferim câteva sfaturi privind alegerea locației. Locația aleasă corect te va scăpa de alte griji în plus, cum ar fi chiria echipamentelor: microfoane, proiectoare, laptop. O sală aleasă greșit, din contra, poate strica atât conceptul și cursul evenimentului, cât și poate mări bugetul pentru organizare. De aceea, fii atent la următoarele momente:

1.Capacitatea sălii

Pentru a înțelege de ce capacitate a sălii este nevoie, elaborează o listă cu invitați. Lasă o rezervă de plus-minus 10 persoane, pentru că în ultimele zile numărul de invitați poate varia, cineva poate refuza, iar altcineva poate veni în plus. Un alt moment important este formatul evenimentului ales, pentru că aceeași sală poate adăposti 150 persoane în format fourchette și 100 în format banchet. Alege o sală pentru evenimentul tău care să aibă capacitatea necesară și oaspeții tăi să se simtă confortabil.

2.Amplasarea și infrastructura

Amplasarea sălii este foarte importantă, deoarece oaspeților trebuie să le fie comod să vină la eveniment. Respectiv, dacă oaspeții sunt din oraș, ar fi cam incomod să alegi locația în afara orașului. Un alt moment este dotarea tehnică a sălii. Spre exemplu, o sală de conferințe trebuie numaidecât să fie dotată cu proiectoare, microfoane, boxe, laptop.

3.Oferta de catering

Posibilitatea de a comanda bucatele pe loc este un atu pentru sala de evenimente. Nici un eveniment corporate nu se petrece fără cel puțin un coffee break, iar ca tu să îți bați capul unde să-l comanzi, cel mai bine ar fi să îl iei direct de la sală. Mult contează și varietatea gustărilor oferite și prețul acestora. Meniul de catering, de regulă, se formează împreună cu beneficiarul, deci vei putea alege acele gustări care se potrivesc mai mult tipului de eveniment pe care îl organizezi.

Concluzionând cele spuse mai sus, vreau să menționez de ce aceste criterii sunt importante: de ele depinde succesul evenimentului. Fiecare eveniment își are locația sa, spre exemplu un seminar sau o prezentare într-o sală conferință, o petrecere tematică sau corporativă într-un restaurant elegant. Îți urez succes în organizarea evenimentului tău și rămâi alături de noi pentru alte articole interesante.